درمان های خانگیدرمانهای فیزیوتراپیفیزیوتراپی پا

درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا

درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا

هر ساله هزاران نفر به دلیل آسیب های مچ پا به دنبال درمان های پزشکی هستند. در چهل درصد از مبتلایان به پیچ خوردگی پیچ خوردگی مچ پا احتمال ایجاد مشکلات مزمن وجود دارد. پیچ خوردگی مچ پا برای همه افراد حتی در هنگام انجام فعالیت های ساده همانند راه رفتن ممکن است رخ دهد. در برخی از موارد پیچ خوردگی مچ پا نیازی به مداخلات پزشکی ندارد اما یک پیچ خوردگی شدید یا شکستگی استخوانی نیازمند درمان پزشکی است. افتراق یک نوع از آسیب از دیگری برای شما مشکل است، بنابراین بهتر است با پزشک یا فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

علایم رایج پیچ خوردگی مچ پا شامل درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا - ankle sprain1 - درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا

علایم رایج پیچ خوردگی مچ پا شامل:

  • درد ناگهانی پس از حرکت کردن یا پیچیدن روی مچ پا
  • تورم
  • کبودی
  • ناتوانی در راه رفتن به صورت طبیعی
  • حساسیت در زمان لمس ناحیه
  • محدودیت دامنه حرکتی مفصل مچ پا

علاوه بر این علایم اگر شکستگی مچ پا رخ داده باشد، ممکن است علایم دیگری نیز وجود داشته باشد:

  • درد یا تورمی که بعد از یک یا دو روز کاهش نمی یابد
  • ناتوانی در تحمل وزن روی پای آسیب دیده
  • ضعف یا بی حسی
  • اختلال گردش خون پا

اگر شک دارید که آیا مچ پای شما پیچ خورده یا شکسته است، بلافاصله برای درمان پزشکی اقدام کنید. اما اگر دچار آسیب خفیف یا متوسط شده اید این روش های درمانی در منزل را به کار گیرید:

درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا - ankle sprain2 - درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا

  • رژیم درمانی RICE

هر ورزشکار و پدر و مادری این درمان قدیمی را برای پیچ خوردگی ها و کشیدگی ها می شناسند و چون موثر است، پزشک ها نیز آن را توصیه می کنند. در واقع RICE از حروف اول چهار واژه استراحت (Rest)، یخ گذاری (ّIce)، بانداژ فشار (Compression) و بالا گذاشتن (Elevation) تشکیل شده است.

  • استراحت: برای چند روزی فعالیت های خود را بکاهید و تا جای ممکن استراحت کنید.
  • یخ گذاری: برای کاهش درد و تورم چند مرتبه در روز روی ناحیه آسیب دیده سرما اعمال کنید.
  • بانداژ فشاری: از یک بانداژ فشاری الاستیک برای کمک به محدود کردن تورم استفاده کنید.
  • بالا گذاشتن: با بالاتر قرار دادن پا از سطح قلب، گردش خون و سایر مایعات را به محل آسیب بکاهید.

هر چند که رژیم درمانی RICE ساده به نظر برسد اما در بهبود شما بسیار کمک کننده است. برای آنکه به بهبود طبیعی آسیب کمک کنید، بکوشید که این درمان را هر چه سریع تر پس از رخداد پیچ خوردگی مچ پا شروع کنید.

  • درمان دارویی ضد درد و التهاب

اگر چه پیچ خوردگی مچ پا معمولا یک آسیب جدی نیست، اما ممکن است دردناک باشد. اگر درد و ناراحتی شما بیشتر از حد تحمل تان است، می توانید از داروهای ضد درد و التهاب برای کمک به کاهش درد و تورم استفاده کنید. در مورد مصرف سایر داروها با پزشک خود مشورت نمایید و همواره دستور مصرف دوز مناسب دارو را رعایت کنید.

  • آب گرم و نمک

پس از گذشت چند روز از آسیب (سپری شدن دوره حاد آسیب)، شما می توانید مچ پای خود را داخل حمام آب گرم و نمک غوطه ور کنید. نمک به بهبود عضلات و بافت های دردناک کمک می کند و سفتی مفصل را کاهش می دهد. سعی کنید یک یا دو بار در روز این درمان خانگی را انجام دهید.

  • داروهای گیاهی برای پیچ خوردگی مچ پا

مواد طبیعی ضد التهاب متعددی در منزل وجود دارند. اگر می خواهید از درمان سنتی برای کاهش تورم مچ پا بعد از پیچ خوردگی استفاده کنید، زردچوبه، پیاز، روغن سیاه دانه یا روغن زیتون مفید هستند. هر کدام از این موارد را کمی گرم کنید و روی مچ پای پیچ خورده بمالید و سپس مچ پا را برای چند ساعت با بانداژ ببندید. هر چند نتایج تحقیقات در رابطه با اثر ضد التهابی این خوراکی ها ضد و نقیض است اما به نظر می رسد که درمان های سنتی برای پیچ خوردگی مچ پا بی ضرر و تا حدودی موثر هستند.

درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا - ankle sprain3 - درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا

سوالات متداول در رابطه با پیچ خوردگی های مچ پا

پس از ابتلا به پیچ خوردگی مچ پا بسیاری از افراد سوال هایی در مورد اینکه برای بهبود چه مدت زمان لازم است و چگونه می توان روند بهبود را تسریع کرد، می پرسند. برخی از سوال هایی که بیشتر پرسیده می شوند شامل موارد زیر است:

چقدر طول می کشد تا مچ پا پس از پیچ خوردگی بهبود یابد؟

یک جواب واحد برای این سوال وجود ندارد زیرا زمان لازم برای بهبود پیچ خوردگی مچ پا بستگی به شماری از عوامل دارد. شدت آسیب، میزان استراحتی که شما پس از آسیب داشته اید، روش درمانی که اتخاذ کردید و سلامتی عمومی شما بر سرعت پیشرفت بهبودی شما تاثیر دارند. به طور کلی زمان بهبود به این صورت است:

  • پیچ خوردگی خفیف: ۱تا ۲ هفته
  • پیچ خوردگی متوسط: ۴ تا ۶ هفته
  • پیچ خوردگی شدید: ۸ تا ۱۲ هفته

در برخی از موارد انجام جراحی یا فیزیوتراپی برای بهبود ضرورت دارد.

چه کنیم تا پیچ خوردگی مچ پا سریع تر بهبود یابد؟

تمام درمان های ذکر شده در این مقاله به ترمیم پس از پیچ خوردگی مچ پا کمک می کنند. علاوه بر این روش ها، عدم وزن اندازی روی مچ پا و پوشیدن یک بریس حمایتی مچ پا در بی حرکت سازی مفصل و فراهم ساختن حمایت جهت ترمیم بافت آسیب دیده، موثر است. از آنجا که بدن شما برای ترمیم خودش باید کار زیادی انجام دهد، داشتن استراحت کافی، نوشیدن آب و مایعات لازم و داشتن رژیم غذایی مناسب به بدن تان کمک می کند و آنچه را که لازم دارد برایش مهیا می سازد.

چه مدت لازم است استراحت کنم؟

هر چه طولانی تر روی لیگامان های آسیب دیده مچ پا فشار نگذاریم، شانس بیشتری برای ترمیم به آنها می دهیم. به هر حال، زندگی ادامه دارد و اگر شما به رغم آسیب دیدگی ناچار به حرکت هستید، بکوشید برای راه رفتن روی مچ تان وزن نیندازید و از عصاهای زیر بغلی حداقل برای ۲ تا ۳ روز استفاده کنید و پس از آن یک بریس سفت مچ پا بپوشید. اگر هنگام وزن اندازی روی مچ پا درد دارید، روی پایتان راه نروید. اگر بیشتر از یکی دو روز نتوانستید راه بروید حتما به پزشک مراجعه کنید.

آیا می توانم روی مچ پای پیچ خورده راه بروم؟

قانون کلی این است: اگر با وزن گذاری روی مچ پا احساس درد می کنید، نبایستی روی آن راه بروید. برای چند روز اول بعد از آسیب از عصای زیر بغلی استفاده کنید و پس از آن از یک بریس مچ پا یا کفش ساق دار (پوتین) برای حمایت مفصل استفاده کنید. توانایی راه رفتن بی درد روی مچ پای پیچ خورده، به تنهایی دلیلی برای دویدن یا انجام فعالیت های ورزشی نیست. در صورت ابتلا به پیچ خوردگی مچ پا در مورد زمان مناسب برای شروع فعالیت های ورزشی با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

اگر در مورد انجام این روش های درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا سوال یا ابهام دارد می توانید با ما تماس بگیرید و سوال خود را بپرسید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینها را هم ببینید
بسته
دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری؟ با ما گفتگو کن