خدمات مادرمانهای فیزیوتراپیفیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی دست     

دست یکی از حیاتی ترین اندام های بدن انسان است. مچ دست یک مفصل بسیار پیچیده است. ۸ استخوان کوچک در دو ردیف کنار هم مچ دست را می سازند. این اندام حیاتی اکثر وظایف روزمره را انجام می دهد، بنابراین فردی که مشکل دارد نمی تواند در فعالیت های متنوع شرکت کند.

بیماران مبتلا به مشکلات زیر می توانند از خدمات فیزیوتراپی دست بهره مند شوند:

  • بیماری های آرتروز دست
  • تاندونیت انگشت دست
  • سندرم تونل کارپال (CTS)
  • تاندونیت دکورون (de quervain)
  • بیماری دوپویترون (dupuytren disease)
  • صدمات ضربه‌ای مختلف دست، مانند قطع تاندون، شکستگی‌ مچ دست، و پس از جراحی

فیزیوتراپی دست دکتر راستگو فیزیوتراپی دست - 1 - فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی دست شکسته

برای تسریع ترمیم بعد از شکستگی، ‌دست در گچ یا آتل بی حرکت می شود. در این مدت هدف از فیزیوتراپی دست شکسته، پیشگیری از ایجاد ضعف، سفتی و تورم  است. در این زمان، فیزیوتراپیست حرکات ملایمی برای مفاصل آرنج، شانه، گردن و انگشتان شما آموزش می دهد. زمانیکه دست شما در گچ بی حرکت شده است، شما می توانید تمرین های مربوط به پاها و دست دیگر را انجام دهید تا آمادگی بدنی تان کم نشود.

پس از باز کردن گچ، مچ دست شما ممکن است سفت و خشک شود و دست تان ضعیف می شود. فیزیوتراپیست دست شما را معاینه می کند و درمورد درمان مناسب برای شما تصمیم می گیرد.

فواید فیزیوتراپی دست شکسته

  1. کاهش درد
  2. کاهش سفتی و خشکی مفصل مچ دست و انگشتان
  3. افزایش قدرت و توانایی دست
  4. توانایی انجام فعالیت های روزمزه زندگی
  5. پیشگیری از ناتوانایی های بلند مدت

فیزیوتراپی دست با دستگاه

به منظور کاهش درد و تورم دست دستگاه های فیزیوتراپی قابل استفاده هستند:

  1. گرما درمانی (هات پک یا مادون قرمز)
  2. پارافین درمانی
  3. سرما درمانی
  4. اولتراسوند
  5. لیزردرمانی
  6. تحریکات الکتریکی (تنس)
  7. سایر دستگاه های فیزیوتراپی همانند الکترومغناطیس و شاک ویو
  8. کینزیوتیپ

فیزیوتراپی دست - 2 - فیزیوتراپی دست

عوارض فیزیوتراپی دست

یکی از عوارض فیزیوتراپی دست شکسته باقی ماندن سفتی و خشکی مچ دست است. این عارضه در صورتیکه فیزیوتراپی صحیح و تخصصی انجام نشود، رخ می دهد. انجام درمان های دستی تخصصی برای فیزیوتراپی دست شکسته ضروری است. این درمان ها برای حرکت دادن مفاصل و عضلات به صورت آزادانه می باشند و شامل موارد زیر هستند:

  1. ورزش های کششی
  2. ماساژ بافت نرم برای کاهش ورم و نرم کردن بافت
  3. موبیلیزاسیون یا همان متحرک سازی مفاصل
  4. تمرین های تقویتی با وزنه، کش یا خمیر پاتی

در طی دوره فیزیوتراپی دست، انواع متعددی از ورزش ها برای بهبود تجویز می شوند. در مراحل اولیه، فیزیوتراپیست به بیمار برای انجام ورزش های پسیو و ملایم کمک می کند. با قوی تر  شدن دست شما، می توانید بدون وزنه ورزش های فعال را انجام دهید. وقتی پزشک از جوش خوردن استخوان اطمینان یافت، شما می توانید ورزش های تقویتی با استفاده از وزنه و باند کشی انجام دهید. علاوه بر انجام ورزش های تقویتی و ورزش های کسب دامنه حرکتی، فیزیوتراپی می تواند به حفظ عضلات شما برای دادن واکنش سریع جهت پیشگیری از افتادن کمک کند. ورزش های تقویت کننده حس عمقی مفصل مانند ورزش های تحمل وزن روی دست  نیز از جمله ورزش هایی هستند که در مراحل انتهایی بهبود برای شما تجویز می شوند.

فیزیوتراپی به کسب استقلال شما در انجام فعالیت های روزمره زندگی کمک می کند.

مدت زمان فیزیوتراپی دست

زمان لازم برای فیزیوتراپی معمولا بین ۵۰ تا ۶۰ دقیقه است. معمولا نیمی از این زمان برای کاربرد دستگاه های فیزیوتراپی است. درمان های دستی، ماساژ و ورزش های تخصصی دست نیز نیم دیگری از زمان فیزیوتراپی دست را شامل می شود. فیزیوتراپی دست معمولا ۱۰ جلسه است. در برخی از مواقع لازم است که برای بیمار تعداد جلسات بیشتری فیزیوتراپی انجام شود. فیزیوتراپی دست شکسته معمولا تا سه ماه بعد از شکستگی ادامه دارد.

فیلم فیزیوتراپی دست

این فیلم در کلینیک فیزیوتراپی دکتر راستگو تهیه شده است. در این فیلم مراحل انجام فیزیوتراپی دست به طور خلاصه نمایش داده می شود. در فیزیوتراپی دست با استفاده از دستگاه های فیزیوتراپی، درد و تورم کاهش می یابد. کاهش درد و تورم سبب می شود که شما قادر به انجام حرکات و تمرین های دست شوید. انجام درمان های دستی، ماساژ و ورزش های تخصصی بخش مهمی از فیزیوتراپی دست است. این درمان های تخصصی در هر مرحله از بهبودی و با توجه به شرایط دست بیمار متفاوت است. درمان های دستی، خشکی متعاقب گچ گیری و بی حرکتی مچ دست را کاهش می دهند. ورزش های تخصصی دست، ضعف عضلانی ایجاد شده را برطرف می کند و به بیمار توانایی انجام فعالیت های روزمره و انجام حرکات ظریف را می دهد. از آنجا که به علت بی حرکتی کل اندام دچار ضعف می شود، انجام تمرین ها برای سایر مفاصل همانند آرنج و شانه نیز اهمیت دار د. یکی دیگر از تمرین های مهم در فیزیوتراپی مچ، ورزش های حس عمقی یا پروپریوسپشن است. این قبیل از تمرین ها معمولا با وزن اندازی روی اندام آسیب دیده همراه می باشند.

فیزیوتراپی دست - 3 1024x768 - فیزیوتراپی دست

توپ فیزیوتراپی دست

برای افزایش قدرت و چابکی دست شما بعد از بروز عوارضی همانند شکستگی، استفاده از توپ های ژله ای فیزیوتراپی مفید است. توپ ورزشی دست یک وسیله آسان و کاربردی است که در تمرین های مقاومتی متعددی می توان از آن استفاده کرد. این توپ ها دارای سفتی های متفاوتی هستند که با توجه به شرایط دست بیمار نوع آن و تمرین های مناسب برای انجام با آن توسط فیزیوتراپیست تجویز می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینها را هم ببینید
بسته
دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری؟ با ما گفتگو کن