فیزیوتراپی گردن
فیزیوتراپی گردن
بیماران به دلیل مشکلات متعددی برای فیزیوتراپی گردن مراجعه می کنند. از جمله رایج ترین آنها می توان به آرتروز گردن، دیسک گردن و گرفتگی یا اسپاسم عضلات گردن اشاره کرد. در تمام این موارد، درمان های فیزیوتراپی گردن بسیار سودمند می باشند. با مراجعه به فیزیوتراپیست، او ناهنجاری ایجاد شده در گردن را درمان می کند. فیزیوتراپیست با آموزش نحوه انجام کشش و تقویت گردن وضعیت بدنی (پوسچر) شما را اصلاح می کند و از عود مجدد گردن درد شما پیشگیری می نماید. فیزیوتراپیست با استفاده از تمرین های مخصوص و روش های مختلف ماساژ و موبیلیزیشن مهره های گردنی، ناراحتی ایجاد شده را برطرف کرده و حرکات گردن را احیا می کند.
توصیه میکنیم ویدیو زیر را که در مورد فیزیوتراپی گردن است رو ببینید
زمانیکه شما به کیلنیک فیزیوتراپی مراجعه کنید، پیش از شروع درمان برای شما یک ارزیابی کامل انجام می شود. در جلسه ارزیابی، فیزیوتراپیست حرکات گردن شما را بررسی می کند. فیزیوتراپیست همچنین در مورد علایمی همانند درد در گردن یا مابین کتف های شما، دردی که در دست شما به سمت پایین و انگشتان تیر بکشد، بی حسی و گزگز در شانه و دست و تاریخچه بیماری و سابقه خانوادگی شما سوال می پرسد. در جلسه ارزیابی قدرت عضلات شما، رفلکس های شما و سایر علل بالقوه ایجاد درد نیز بررسی می شوند. فیزیوتراپیست همچنین عملکرد مفاصل گردنی و پشتی شما را برای تعیین محدودیت ها یا نقص عملکردی که احتمالا درد شما را ایجاد کرده است، بررسی می کند. سپس با توجه به ارزیابی انجام داده شده برنامه درمانی شما شامل تعداد جلسات مورد نیاز و دستگاه ها و روش های درمانی مناسب را در نظر می گیرد.
در ادامه این مقاله روش های متداول فیزیوتراپی گردن را شرح می دهم:
-
کشش و تقویت عضلات گردن
انواع متعددی از تمرین ها و تکنیک ها وجود دارند که فیزیوتراپیست شما با استفاده از آنها سفتی گردن ر ا کاهش داده، عضلات گردن و نواحی اطراف آن را تقویت کرده و عملکرد طبیعی گردن را احیا می کند. در حین جلسات فیزیوتراپی، شما برای تقویت و کشش عضلات حمایت کننده از گردن تان، شماری از ورزش ها را انجام خواهید داد. شما همچنین نحوه بهبود پوسچر (وضعیت بدنی) و دامنه حرکتی را یاد خواهید گرفت. فیزیوتراپیست برای آنکه به شما کمک کند تا پوسچر صحیح را بیاموزید، ممکن است که از شما بخواهد تا در هنگام انجام ورزش روبروی آینه بایستید. با این کار شما می توانید خطاهای خود را ببینید و آنها را اصلاح کنید.
-
درمان های دستی گردن
فیزیوتراپیست برای کاهش سفتی و بهبود حرکت و افزایش دامنه حرکتی، مفاصل گردن و پشتی را با انجام درمان های دستی همانند موبیلیزیشن مهره ای متحرک می کند. در مواردیکه درد و سفتی عضلانی وجود دارد، فیزیوتراپیست ابتدا باید با استفاده از روش های درمانی فیزیوتراپی همانند استفاده از گرما، سرما، تحریکات الکتریکی عصب و عضله، کاپینگ (بادکش) و ماساژ این مشکلات را برطرف سازد و سپس درمان دستی را انجام دهد.
-
ترکشن (کشش) گردنی برای دیسک گردن
سه روش متداول برای انجام ترکشن گردن وجود دارد: ترکشن دستی، ترکشن مکانیکی و ترکشن الکتریکی. ترکشن دستی گردن یکی از روش هایی است که توسط فیزیوتراپیست برای تسکین درد و بهبود عملکرد گردن انجام می شود. با این تکنیک، گردن به آرامی صاف شده، فواصل مابین مهره های گردنی باز می شود و به صورت موقتی فشار روی دیسک های مبتلا کاهش می یابد.
برای انجام ترکشن مکانیکی از سیستم قرقره استفاده می شود. این کشش باید توسط فیزیوتراپیست به صورت کنترل شده و تحت نظر انجام شود. در غیر این صورت می تواند بسیار خطرناک باشد.
کشش گردن با استفاده از دستگاه الکتریکی ممکن است به صورت مداوم و یا منقطع انجام شود. در کشش منقطع دوره های کوتاه کشش و استراحت با فواصل زمانی برروی گردن اعمال می شوند.
-
فیزیوتراپی گردن با لیزر
در لیزر درمانی از طول موج های خاصی از نور استفاده می شود که خاصیت ضد التهاب و تورم بر روی سلول ها و بافت های بدن دارند. بعلاوه ، لیزر با انتقال انرژی به داخل بدن، فرآیند طبیعی درمان را تسریع می سازد. بنابراین با استفاده از لیزر، بافت های آسیب دیده گردن از جمله دیسک گردن، تاندون یا مفصل آسیب دیده با سرعت بیشتری ترمیم می شوند.
-
دستگاه فیزیوتراپی گردن
فیزوتراپیست با استفاده از دستگاه های مختلفی فیزیوتراپی گردن را انجام می دهد. از جلله این دستگاه ها می توان به اولتراسوند، دستگاه تحریک الکتریکی (تنس)، شاک ویو، لیزر پرتوان یا مگنت اشاره کرد. کاربرد این دستگاه ها به مشکل بیمار، تجویز پزشک و بررسی فیزیوتراپیست بستگی دارد.
-
استفاده از بالش های گردنی مخصوص یا کلار (گردن بند) در دیسک گردن
بالش های گردنی برای بی حرکت کردن نسبی گردن در زمان خوابیدن شما طراحی شده اند. استفاده از این وسایل با توصیه و تجویز فیزیوتراپیست برای شما می تواند مفید باشد. هرچند که هیج تحقیقی تاکنون در حمایت از موثر بودن باش های گردنی وجود ندارد. کلار(گردن بند) های نرم گردنی برای با ثبات ساختن گردن نیستند. آنها بیشتر به عنوان عاملی برای یادآوری پوسچر مناسب استفاده می شوند. کلارهای گردنی سفت برای بی حرکت نمودن گردن به کار می روند، اما استفاده از آنها برای طولانی مدت ناراحت کننده است.
فیزیوتراپی گردن در منزل
در افرادیکه به دلیل درد زیاد، سن بالا، مشکلات رفت و آمد یا هر دلیل دیگری تمایل به انجام فیزیوتراپی گردن در منزل دارند، با توجه به درخواست بیمار امکان اعزام فیزیوتراپیست خانم یاآقا برای انجام خدمات فیزیوتراپی در منزل وجود دارد.
دستگاه فیزیوتراپی گردن خانگی
امکان تهیه و استفاده از دستگاه تحریک الکتریکی (تنس) برای بیماران در منزل برای کاهش درد وجود دارد. دستگاه کشش گردن خانگی (باد شونده) را نیز برای استفاده در منزل می توانید تهیه کنید. برای استفاده موثر و بی خطر این دستگاه های خانگی بهتر است نحوه استفاده از آنها توسط فیزیوتراپیست یک بار به شما آموزش داده شود.
عوارض فیزیوتراپی گردن
درمان فیزیوتراپی گردن برای بیمار معمولا بدون درد است. اما ممکن است که بیمار عوارضی مانند سردرد، بدتر شدن درد گردن، و بی حالی را به ویژه در جلسات ابتدایی فیزیوتراپی تجربه کند که علت آنها معمولا شروع درمان و آغاز تطبیق بدن با درمان است. در صورتیکه این عوارض رخ داد، به فیزیوتراپیست خود اطلاع دهید. معمولا با ادامه جلسات فیزیوتراپی و تطبیق بدن با درمان، عوارض احتمالی برطرف شده و بهبود مورد نظر حاصل می شود.
برخی از درمان های دستی برای افرادی که مبتلا به بیماری های عروقی در گردن همانند گرفتگی شریان کاروتید یا آرتروز پیشرفته مفاصل هستند، نا مناسب و خطرناک می باشد. این مشکلات معمولا در افراد مسن رخ می دهد. فیزیوتراپیست شما پیش از آنکه درمان تان را شروع کند، خطرات ناشی از درمان دستی را برای شما بررسی خواهد کرد.
هزینه فیزیوتراپی گردن
فیزیوتراپی گردن به عنوان یک ناحیه درمانی در نظر گرفته می شود. بسته به درمان انجام شده برای بیمار ( لیزر، شاک ویو، ترکشن، درمان های دستی) هزینه فیزیوتراپی گردن محاسبه می شود.
“در کلینیک فیزیوتراپی دکتر راستگو تمام خدمات فیزیوتراپی گردن با استفاده از مدرن ترین دستگاه ها و کادر متخصص انجام می شود.”